AmbassadeursLeden

Vice Versa groeit met klanten mee

Mireille van den Boogaard

Vice Versa werd in 1985 opgericht door Tonnie en Henriette van den Boogaard. Onder hun leiding maakte de logistieke dienstverlener in het koel- en vriessegment een flinke groei door. Inmiddels hebben ze een stapje terug gedaan. Drie van de kinderen pakten het stokje over en werken in verschillende functies binnen het bedrijf. Mireille van den Boogaard is verantwoordelijk voor de algemene beleidszaken en is ook bij het Logistiek Platform een actieve deelnemer: “In onze visie staan mensen centraal. Dat geldt voor onze klanten, medewerkers en partners.”

Bewust uitbreiden
Met zo’n 175 medewerkers, een zestigtal wagens, 60.000 palletplaatsen verdeeld over 14 koel- en vriescellen waarin de temperatuur onafhankelijk van elkaar kan worden geregeld, en een eigen krattenwasserij staat Vice Versa in de landelijke top 3 van koel- en vrieslogistiek. “De groei is heel geleidelijk gegaan”, vertelt Mireille. “We zijn een aantal keren binnen Oss verhuisd omdat we steeds uit ons jasje groeiden. Tot we uiteindelijk op deze locatie aan de Kanaalstraat terecht kwamen. Sinds vorig jaar is er een extra warehouse naast Dome-X bijgekomen en momenteel werken we aan een uitbreiding van de krattenwasserij. Iedere toevoeging doen we heel bewust; gericht op de vraag van de klant én betaald uit eigen zak. Dat wil zeggen dat alles in ons eigendom is. Daarmee blijven de risico’s beperkt.”

Lange termijn
Voorlopig is Vice Versa wel even uitgegroeid. “Op deze locatie is simpelweg nauwelijks ruimte meer”, legt Mireille uit. En buiten Oss groeien, is geen ambitie. “Nu ken ik alle mensen die hier werken en blijft de gemoedelijke werksfeer in stand. Die hoort gewoon bij ons familiebedrijf. Wij hechten daar waarde aan en de mensen die hier werken ook. Het is niet voor niks dat we nauwelijks personeelsverloop hebben; we vieren regelmatig een 25-jarig dienstjubileum. We zetten in op relaties voor de lange termijn. Ook voor klanten trouwens, voor de meesten werken we al jaren.”

Waardevol netwerk
Vader Tonnie was bij de oprichting van het Logistiek Platform Oss één van de kartrekkers. En ook voor Mireille is het lidmaatschap heel vanzelfsprekend. “Alle leden werken in dezelfde branche en in dezelfde regio. Het is gewoon handig om elkaar te kennen en op gezette tijden contact te houden. Vooral de informele ontmoetingen vind ik waardevol omdat je dan vaak echt hoort wat er bij de anderen speelt. Daardoor zijn al best wat samenwerkingen ontstaan met andere LPO-leden; klein en groot. We weten elkaar goed te vinden. Als wij bijvoorbeeld een aanvraag krijgen die niet bij ons past, kunnen wij nu gericht doorverwijzen naar één van de anderen. En toen ik onlangs op zoek was naar reachtruckchauffeurs, heb ik via het netwerk van IBN snel de juiste contacten kunnen leggen.”