AmbassadeursLeden

Raben gaat voor groei in Oss

Berend Jan Schuring, managing director Raben Netherlands

Raben Netherlands is sinds 1931 actief in Nederland. Om de positie op de binnenlandse markt te versterken en contract logistiek aan te kunnen bieden, is Raben Netherlands begin 2012 naar Oss verhuisd. Berend Jan Schuring is hier sinds 2017 de managing director: “We voelen ons erg thuis op deze centraal gelegen locatie en denken zelfs al na over uitbreiding.”

Prima plek
Raben Netherlands heeft een cross-dock van 5.000 vierkante meter en 9.000 vierkante meter magazijnruimte in totaal. Het bedrijf biedt uitgebreide logistieke diensten: groupage, deel-en complete ladingen aan vanuit Oss. In Oss wordt ook contract logistiek aangeboden. Berend Jan: “Onze markt bevindt zich in de Benelux en daarvoor ligt Oss op een gunstige plek ten opzichte van bijvoorbeeld de containers die aankomen in Rotterdam. En ook van de ligging aan de haven maken we redelijk veel gebruik. Dat doen we onder andere met de OOC Terminals; overigens tevens een medelid van het Logistiek Platform Oss.”

Sterk netwerk
Binnen het netwerk van het Logistiek Platform Oss zijn voelt het bedrijf zich erg goed thuis, zo goed dat Berend Jan sinds een aantal jaren de voorzittersrol op zich heeft genomen: “Ik hecht veel belang aan samenwerking en het bouwen van een sterk netwerk waarbij iedereen wordt betrokken. Intern is dat een speerpunt en ook extern zie ik daarvan de voordelen. Op het gebied van kennisdelen, belangen behartigen en het imago van de sector. Op dat laatste punt is er met name werk aan de winkel richting de opleidingen. We moeten de krachten bundelen om te laten zien welke vaardigheden nodig zijn in de logistiek. En laten zien dat logistiek zoveel meer is dan is dan chauffeurs. Als werkgever hebben we ongelofelijk veel te bieden. Op al die punten werken we goed samen Vijfsterren Logistiek waar we samen met de logistiek platforms van Veghel en ’s-Hertogenbosch een front kunnen vormen.”

Goede mensen

Een goed lopend bedrijf begint bij de inzet van de mensen die er werken, meent Berend Jan. Sinds zijn komst in het Osse heeft hij dan ook enorm geïnvesteerd in zijn team. “Een voorbeeld is dat onze chauffeurs veel digitaler zijn gaan werken wat voor hen veel verlichting heeft gebracht in het dagelijkse werk. Hiervoor hebben we ons netwerk een flinke upgrade gegeven. Bij al dit soort maatregelen is iedereen zoveel mogelijk betrokken. Met als gevolg dat er een nieuwe manier van werken is gekomen waardoor we met hetzelfde aantal mensen, veel meer werk kunnen verzetten. Met meer klanttevredenheid!” Gevolg is dat het eerste kwartaal van 2020 erg goed is afgesloten.

Positieve energie
Door de coronacrisis die in het staartje van maart echt vat op Nederland begon te krijgen, is er nu even niets meer zeker. “Toch ga ik er voor dat we de gestelde doelen gaan halen. Zowel binnen Raben als het Logistiek Platform Oss ligt een basis met veel positieve energie om op terug te vallen. Al zullen de thema’s door de crisis wellicht aangepast worden, samenwerken blijft belangrijk. Maar eerst moeten we wel deze periode doorkomen. Overeind blijven, zonder gedwongen ontslagen; dat is de eerste prioriteit”, besluit Berend Jan.