EventsNieuws

Informatie voor ondernemers coronavirus

Totaal overzicht van maatregelen en informatiepunten

Het coronavirus heeft helaas ook grote gevolgen voor het bedrijfsleven van de gemeente Oss. Op de website van de gemeente Oss vindt u een overzicht van zaken waar u rekening mee kunt houden en van instanties waar u terecht kunt voor informatie, advies, en financiële steun.

In de onzekerheid en chaos van deze crisisperiode wil ook LPO u steunen waar we kunnen, door informatieverstrekking en het aan elkaar koppelen van hulpvragen. Daarnaast staan we voor u klaar om met u te sparren en mee te denken in het oplossen van uw vraagstukken, of u te verbinden met de juiste partijen die u verder kunnen helpen.

Vraag en aanbod
Het ene bedrijf heeft door grote drukte behoefte aan meer mensen of materiaal, aan opslagruimte of parkeermogelijkheden. Het andere bedrijf heeft juist mensen en materiaal beschikbaar. Laten we elkaar helpen in onze regio, want samen komen we verder! Laat ons weten waar u behoefte aan hebt, of wat u te bieden hebt (bv. mensen, parkeerplaatsen, materiaal, opslag of overslag) via onze projectmanager Eric Oomen. Dan kijken wij hoe we deze hulpvragen aan elkaar kunnen koppelen.

STL Werkt – Wij helpen elkaar
De organisaties Transport en Logistiek Nederland (TLN), VVT, FNV Transport & Logistiek, CNV Vakmensen, Evofenedex, Sectorinstituut Transport en Logistiek (STL) en het opleidingsfonds voor de sector SOOB hebben de handen ineen geslagen. Gezamenlijk willen zij zorgen voor zoveel mogelijk behoud van werk en inkomen en de arbeidsomstandigheden op peil houden. Zij helpen met het bij elkaar brengen van vraag en aanbod van werknemers en mogelijk materieel. Zij hebben voor chauffeurs en vrachtwagens al een goed platform ingericht, met een matchingsysteem, en bieden oplossingen voor collegiale inleen. Ga naar STL Werkt voor meer informatie.