Leden

“Specialist in complexe goederenstromen voor Hospital en Residential Care.”

Giny Smits, Hospital Logistics

Hospital Logistics is een Belgisch bedrijf met vier vestigingen in Nederland, waarvan het medische distributiecentrum in Oss aan het Ketelmeer de grootste is. Sitemanager Giny Smits: “Wij beheren en beheersen de stroom verbruiksgoederen voor zes ziekenhuizen in Brabant en Limburg. Denk aan het leveren van naalden en verband, maar ook kantoorartikelen en consumptiegoederen. Sinds onze komst naar Oss in 2010, is ons personeelsbestand verdubbeld; momenteel werken hier vijftig mensen en we zien mogelijkheden voor verdere uitbreiding.” 

Vergaand ontzorgen
De groeipotentie komt onder andere voort uit de wens van steeds meer ziekenhuizen om hun voorraadbeheer en andere logistieke taken uit te besteden. “Zorgcentra zijn in de regel erg centraal gelegen. Dat maakt hun ruimte schaars. Deze dure opslagruimte zetten ze dan ook liever in voor hun patiëntenzorg. Het vergt wel een omslag in denken, maar wij bewijzen keer op keer dat het werkt. Klanten bestellen ‘s morgens wat ze nodig hebben en wij leveren dat diezelfde middag nog. Desnoods op stuksniveau. Wij kunnen zelfs zover gaan dat we onze medewerkers in het ziekenhuis plaatsen om de hele in-house logistiek over te nemen, zodat onze klanten zich kunnen focussen op hun kerntaak. Maximaal ontzorgen is daarbij ons devies!”, legt de directeur uit. 

Hoge kwaliteit
Door het specialistische karakter van het werk en de eisen van opdrachtgevers heeft Hospital Logistics geen directe concurrenten. Smits: “Wij zijn helemaal ingevoerd als het gaat om protocollen in de zorg. Zo beschikken we over de juiste vergunningen en hebben we cleanrooms. Bovendien moeten we altijd binnen twee uur kunnen leveren, wat verklaart waarom we vanuit zoveel strategisch gekozen locaties opereren. Dat kan een nieuwkomer niet zomaar optuigen. Dat wil niet zeggen dat we achterover leunen. We zijn continu bezig met verbeteringen om onze kwaliteit te borgen of te verhogen. Dat is de basis voor langdurige samenwerking.” 

Gezamenlijk ambitie
Ook in Oss is Hospital Logistics op zoek gegaan naar samenwerking. Volgens Smits kenmerkt Oss zich als een gemeente waar de lijnen kort zijn en het bedrijfsleven goed georganiseerd is. “Onlangs is B&W bij ons op bedrijfsbezoek geweest; daarmee laat de lokale politiek duidelijk betrokkenheid zien. We zijn aangesloten bij het Logistiek Platform Oss, omdat we de verbinding met onze vestigingsplaats belangrijk vinden. Met name op het gebied van personeelswerving is het goed om de krachten te bundelen. Projecten zoals de Kweekvijver Logistiek kun je niet alleen dragen.” 

Hospital Logistics
Ketelmeer 23-25
5347 JX Oss
E: info@hospitallogistics.eu
www.hospitallogistics.eu