Leden

“De grootste liquid food vervoerder van Europa en Rusland worden.”

Theo Nijs, H&S Group

Alles bij H&S Group staat in het teken van vloerbare levensmiddelen in bulk. Ze bedienen de gehele supply chain van liquid foods;  van protocollen en opslag tot planning en vervoer. Met deze specialistische focus bedienen zij al ruim 65 jaar hun klanten in heel Europa en Rusland. De ruim 400 medewerkers opereren vanuit diverse standplaatsen. Het modale concept stuurt het hoofdkantoor in Barnveld aan, het gehele intermodale concept bestieren de vijftig mensen die in het kantoor aan de Osse Galliërsweg werken. Theo Nijs, unit director Commerce in Oss: “Dankzij onze geavanceerde computersystemen kunnen we ons werk in principe overal vandaan doen, al zet je ons op de Bahama’s. Maar vanuit het verleden hebben we wel een sterke binding met de Osse locatie.” 

Sterke propositie
Die lokale binding wordt door Nijs gekoesterd. Hij legt uit: “Van oudsher horen Oss en Logistiek bij elkaar. Met de gunstige ligging aan de haven, het spoor en de weg heeft deze stad een sterke propositie ten opzichte van andere locaties. Als Osse logistiek kunnen we die via het Logistiek Platform Oss (LPO) met gebundelde kracht uitdragen naar de bredere regio. Dat is niet alleen goed voor new business maar ook voor het aantrekken van nieuw personeel. We zijn er allemaal bij gebaat als dat hier te vinden is. En daarnaast vind ik de netwerkfunctie van LPO ook een belangrijke; wie elkaar kent, doet gemakkelijker zaken.” 

Denk groots
Nijs is van mening dat het echte ‘ons kent ons’ van vroeger er wel af is. “Maar toch zijn de lijnen naar elkaar en de politiek nog steeds kort. Dat is een sterk punt. Bovendien ontpopt wethouder den Brok zich als een echte verbinder. Daarin mogen we best groots denken. Oss zou wat mij betreft bijvoorbeeld meer moeten inzetten op een nauwe samenwerking met de Rotterdamse haven. Ik zie daar kansen, we hebben genoeg te bieden.” 

Meer serviceverlener dan vervoerder
Door de jaren heen is H&S toegegroeid naar een op en top serviceverlener. Het bedrijf ontwikkelde hiertoe eigen specialistische logistieke concepten. De vijf bedrijfsonderdelen samen – van Logistic services tot tankcleaning – zijn helemaal gericht op het compleet ‘ontzorgen’ van het klantproces; van productie tot consument. “Niets voor niets werken we voor toonaangevende verladers in de ‘foodbranche’. Een goed voorbeeld van onze dienstverlening zijn de coldstores in Beneden Leeuwen. Deze service komt voort uit de vraag van onze juiceklanten. We kunnen voor hen de opslag van vloeibaar voedsel fruit onder de meest uiteenlopende gecontroleerde tempraturen verzorgen. Zo slaan we tropische vruchten op, maar we maken ook de juiceblends en -mixings die we vervolgens aan onze klanten leveren. Wij spreken dus graag van serviceverlener in plaats van vervoerder. Daar zit ons onderscheidend vermogen waarmee we een groeimarkt in Europa en Rusland creëren.”

H&S Group
Galliërsweg 5
5349 AT Oss
www.hs-group.eu