AgendaEvents

15 mei 2024: Bitterballentafel: Wat is de waarde van gedeelde data voor het optimaliseren van je planning?

Iedereen heeft last van files, laten we met elkaar verkennen of we in de regio hier een positieve bijdrage aan kunnen leveren door anders naar onze planningsdata te kijken. Dit willen we verkennen met jullie…de ondernemers in de regio.

Graag nodigt Vijfsterren Logistiek in samenwerking met Logistiek Digitaal jou uit voor de bitterballentafel over slim (her)doseren op 15 mei in Den Bosch.

Kan je operationele voordelen halen als je pre-trip planningsdata van verschillende bedrijven in de regio over elkaar heen legt? Met deze vraag gaan we deze middag aan de slag.

Wat gaan we doen?
• Allereerst gaan we in op de waarde van data delen en het eigenaarschap. Hoe zit dit en hoe kan het veilig en zonder gedoe. (ongeacht of je een TMS hebt of met Excel werkt).

• We gaan in op enkele voorbeelden van succesvol data delen en bekijken de invloed die dit heeft op de bereikbaarheid van een stad of regio.

• Vervolgens verkennen met jullie hoe het delen van pre-trip data in onze regio kan helpen de bereikbaarheid te verbeteren. Zo kan je beoogde planningen over elkaar heen leggen en daarmee drukte-voorspellingen doen, zodat je beter kan anticiperen op verkeerspieken en filedruk waarmee we bijvoorbeeld op de N279 te maken hebben. Samenwerking zou minder file (minder voertuigverliesuren), een betere planbaarheid, dus betrouwbaarheid en mogelijk zelfs andere voordelen op kunnen leveren. Deze (en andere) aannames gaan we met jullie bespreken en in een volgende stap toetsen.

Deze middag benoemen we gezamenlijk welke voordelen we van deze vorm van datadelen voor jullie kunnen verwachten. We vragen jullie luisterend oor én je actieve inbreng, zodat we deze verwachting met jullie kunnen gaan toetsen.
Dit doen we in het kader van een te ontwikkelen living-lab waarbij we met operationele (pre-trip) data willen verkennen welke voordelen we in de praktijk kunnen behalen.

Naast het informatieve programma is er volop gelegenheid om met elkaar te brainstormen over hoe we samen de regio beter bereikbaar kunnen maken. Dit alles natuurlijk onder het genot van een hapje (bitterballen) en een drankje.

Sprekers en experts bij deze bijeenkomst:
• Hugo Bankers – Logistiek Digitaal
• Wout van den Heuvel – TLN
• Robbert Janssen – Ministerie IenW / TransportBeat
• Ruud Arts – Logistiek Digitaal
• Rob Bemthuis – Universiteit Twente
• Deelnemende ondernemers

Datum:
Woensdag 15 mei 2024
15:30-18:30 uur

Locatie:
F @degruyter
Veemarktkade 8 (ingang F)
5222 AE ‘s-Hertogenbosch

Routebeschrijving

Meer informatie:
Mocht je nog vragen hebben over deze bijeenkomst of dit onderwerp, neem dan contact op met Nicolien Hendrickx via nicolienhendrickx@vijfsterrenlogistiek.nl.

In samenwerking met:

Deze bijeenkomst is in principe op uitnodiging. Heb je geen uitnodiging ontvangen, maar is dit onderwerp wel relevant voor jou (of jouw collega) én wil je actief bijdragen, meld je aan via de website van Vijfsterren Logistiek