AmbassadeursNieuws

Vos Logistics boekt positief resultaat 2020

Europees logistiek dienstverlener Vos Logistics realiseerde in 2020 een omzet van € 338 miljoen, fractioneel lager ten opzichte van 2019. Gecorrigeerd voor lagere dieselprijzen bedroeg de omzet € 343 miljoen (2019: € 342 miljoen) De autonome omzet (geschoond voor overname van SNEL Shared Logistics) daalde door de pandemie met 12 procent tot € 300 miljoen. 

Solutions, met sterke focus op warehousing en nationale distributie, liet een flink hogere omzet zien, met name door de overname van SNEL Shared Logistics in combinatie met organische groei. Internationale transport werd zwaar getroffen door de pandemie in de periode tussen maart en mei, vooral door het stilvallen van de automotive-industrie en meervoudige nationale lockdowns. Vanaf juni zette het resultaatsherstel goed door, al waren de goederenvolumes lager ten opzichte van 2019.

De EBIT daalde met 34 procent naar € 4,6 miljoen. De nettowinst kwam uit op € 3 miljoen, gelijk aan voorgaand jaar. Vos Logistics investeerde voor ruim € 15 miljoen in vlootvernieuwing, huisvesting, duurzaamheid, innovatie en digitalisering.  

Onzekerheid over het verdere verloop van de pandemie, Brexit en de EU  Mobility Package zal ook in 2021 effect hebben op de markten waarin Vos Logistics opereert. De uitdagingen bieden ook kansen voor innovatie en samenwerking. Zo groeit de vraag naar e-commerce fulfilment en homedelivery. Vos Logistics heeft een solide basis en zal ook in 2021 blijven investeren in innovatie, digitalisering en groei van de onderneming. 

Versterking in warehousing en distributieservice met de overname van SNEL Shared Logistics geeft impuls aan organische groei van Solutions
Begin 2020 ronde Vos Logistics de overname af van logistieke dienstverlener SNEL Shared Logistics. Deze overname past in de strategie van Vos Logistics om verder te groeien op het gebied van fijnmazige distributie, warehousing en crossdocking van goederen onder ander gericht op B2B, retail, e-commerce fulfilment en leveringen van met name grotere producten aan huis. 

De overname wierp meteen zijn vruchten af. Zo zijn met succes nieuwe klanten verworven en is de dienstverlening aan bestaande klanten verder versterkt en uitgebreid met onder andere de opzet van een Benelux distributiecentrum voor Gardena / Husqvarna, de bevoorrading van alle Blokkerwinkels in Nederland, thuisleveringen voor een grote meubelketen en enkele nieuwe warehousingcontracten. Na de positieve ervaringen met Vos Logistics in Polen verwierf de onderneming de opdracht om ook de vestigingen van Action in West-Frankrijk te beleveren.

Ben Vos, CFO van Vos Logistics, zegt in een toelichting: “In het licht van de uitzonderlijke situatie hebben we toch een positieve afdronk van 2020. Vos Logistics toonde zich weerbaar en wendbaar. De operationele resultaten zijn door de Coronapandemie weliswaar negatief beïnvloed, maar onze financiële positie blijft sterkt. Hoewel 2021 ook onzekerheid met zich meebrengt, zullen we met veerkracht blijven bouwen aan een sterke toekomst.”

Frank Verhoeven, CEO van Vos Logistics voegt hieraan toe: “Onze klanten hebben, onder invloed van de pandemie, andere logistieke behoeften. Vos Logistics heeft het afgelopen jaar laten zien over de kracht en het aanpassingsvermogen te beschikken om een oplossingsgerichte betrouwbare partner te blijven. Daarnaast hebben we nieuwe klanten verworven en onze strategische positie in warehousing en distributie in de Benelux aanmerkelijk versterkt. En benadrukt hij: “We zijn dit jaar bijzonder trots op onze mensen. Hun grote  verantwoordelijkheidsgevoel, sterke communicatie en toewijding maakten in deze omstandigheden het verschil.”

Lees via deze link het hele rapport op de website van Vos logistics.

Vos Logistics