Nieuws

Succesvolle 3e editie Dag van de Logistiek Oss

Het terrein van Raben en ITC op de Vorstengrafdonk in Oss was zondag 7 oktober het decor voor de derde editie van de Dag van de Logistiek. Tijdens het tweejaarlijkse evenement maakte ruim 6.000 bezoekers op een unieke manier kennis met diverse facetten van de logistieke sector.

Ben jij slim genoeg voor de logistiek?
Onder het thema ‘Ben jij slim genoeg voor de logistiek?’ werd jong en oud uitgedaagd om hun logistieke kennis te testen en talenten te ontdekken. LPO voorzitter Berend Jan Schuring: “Werken in de logistiek is enorm boeiend. Veel mensen hebben geen idee wat logistiek eigenlijk inhoudt. Een open dag is daarom een prima manier voor de branche om te laten zien en beleven wat er bij een logistiek proces allemaal komt kijken.”

Bezoekers mochten zelf in een heftruck rijden, miniatuurwagens besturen, een ritje maken in een vrachtauto, de nieuwste trucks bekijken of in een heuse racesimulator zitten. En wat te denken van een kantelsimulator of zelf eens mini slipcursus met een auto? Het was allemaal mogelijk. Daarnaast namen bezoekers een kijkje nemen in de warehouses en werkplaatsen van grote logistieke spelers. “Leuk om te zien hoe opslag, lossen, overslag en transport in zijn werk gaan. Hier kom je normaal gesproken niet!”, zegt één van de bezoekers enthousiast.

Vacatureplein

“Mensen die in de logistiek werken, vormen de schakels in de lange weg van grondstof tot eindbestemming. Het zijn niet alleen heftrucks, vrachtwagens en vervoer, het is veel meer”, zegt Berend Jan Schuring. Daarom was er een vacatureplein ingericht: een ruimte waar 16 bedrijven en instellingen zich vertegenwoordigden met een stand en interessante vacatures onder de aandacht brachten. Van transport tot inkoop, productie en verkoop, maar ook op het gebied van ICT, HRM en Engineering waren er volop mogelijkheden. Heel veelzijdig dus!

Geïnteresseerden lieten zich voorlichten over de mogelijkheden van het werken op weg, water en spoor. “Ik kan mijzelf goed oriënteren op het aanbod van logistieke opleidingen en wat bedrijven mij kunnen bieden”, aldus een werkzoekende.
Bekijk hier de presentatie met alle actuele vacatures.

Verder konden bezoekers deelnemen aan leuke prijsvragen en genieten van lekkere hapjes en drankjes die diverse foodtrucks aanboden. 

Heb jij het gemist?
Bekijk dan de aftermovie of alle foto’s op de Facebookpagina.