Leden

Regio Noordoost-Brabant stijgt als een speer naar 2de plek bij verkiezing Logistieke Hotspots

Wat een geweldige prestatie van de logistieke bedrijven in regio Oss-Veghel-‘s-Hertogenbosch (Noordoost-Brabant). Bij de verkiezing van Logistieke Hotspot 2022 op 11 oktober is de regio Noordoost-Brabant als 2de geëindigd. Vorig jaar eindigde de regio nog op de 7de plaats. Met Tilburg-Waalwijk als winnaar en West-Brabant op de 3de plaats is het sowieso een Brabants feestje. Hieruit blijkt maar weer hoe groot de rol van deze provincie is in de logistiek.

“Het mooie van een 2de plek is dat je waardering krijgt omdat je het supergoed doet als regio, maar dat er altijd nog een uitdaging is het nóg beter te doen”
Roel Megens – Voorzitter Vijfsterren Logistiek en Manager Operations Logistiek Sligro Food Group

De Logistieke Hotspot verkiezing wordt jaarlijks georganiseerd door mediaplatform Logistiek.nl. 59 experts hebben hun ranking en voorkeursstemmen* gegeven voor de 28 landelijke logistieke hotspot-gebieden.
De overall score is tot stand gekomen door ranking voor de criteria: beschikbaarheid personeel, beschikbaarheid bouwgrond en duurzaamheid, gecombineerd met de voorkeursstemmen voor de items: motivatie personeel, beschikbaarheid infrastructuur, bereikbaarheid van de logistieke hotspot, de mate van e-fulfilment, geschikte locatie voor crossborder e-commerce logistiek, de meest geschikte hotspot voor nationale distributieactiviteiten en de medewerking van gemeentes en overheid bij nieuwe logistieke vestigers.

Lees meer op de website van Vijfsterren Logistiek, zij namen de prijs in ontvangst namens de regio.