Leden

Aandacht voor de lokale verbinding

Edwin Hendriks en Dennis Steenbakkers, Renewi

Niet iedereen zal de naam ‘Renewi’ al bekend in de oren klinken. Ook intern is het nog steeds wennen. Vandaar dat ze er vaak nog even ‘Van Gansewinkel’ bij zeggen. Sinds begin dit jaar is Renewi lid van het Logistiek Platform Oss. Edwin Hendriks (Site Supervisor) en Dennis Steenbakkers (Account Manager) zijn de aanspreekpunten binnen de Osse tak van het bedrijf: “Lokale verbinding vinden we erg belangrijk.”

Waste no more
Het zijn bewogen jaren geweest voor het bedrijf. “Begin vorig jaar kwam het bedrijf weer in wat rustiger vaarwater toen Van Gansewinkel en Shanks hun krachten bundelden en besloten samen door te gaan als Renewi”, vertelt Hendriks. Steenbakkers vult aan: “Renewi is een sterk, toonaangevend waste-to-product bedrijf dat zich inzet voor behoud van het milieu door afval om te zetten in waardevolle grondstoffen. Daar past de slogan die Van Gansewinkel al hanteerde goed bij: ‘afval bestaat niet’. Onder de nieuwe vlag wordt dit in een bijna letterlijke vertaling ‘Waste no more’. We kijken op een andere manier naar afval want veel gebruikte materialen zijn bruikbare grondstoffen. Denk aan gerecycled papier, metaal, plastic en glas, energie of brandstof. Van de 15 miljoen ton afval die we jaarlijks verwerken, wordt 90% gerecycled of gebruikt voor energieherwinning.”

Lokale verankering
Naast het geloof in een toekomst waarin de circulaire economie naar de 100% zal toegroeien, beschikt het bedrijf sinds de fusie over enorme internationale slagkracht. “We hebben in totaal ruim 200 vestigingen in 9 landen van België tot Canada”, licht Hendriks toe. “Gelukkig ziet de directie naast het wereldwijde plaatje, duidelijk het belang van lokale verankering. Reden om ook voor Nederland de dagelijkse aansturing van de vestigingen juist weer dichtbij huis te organiseren. Vanuit Oss werden we tot voor kort aangestuurd vanuit het Nederlandse hoofdkantoor in Eindhoven. Dat verschuift steeds meer naar Oss. We merken dat de klanten dat prettig vinden; persoonlijk contact en kennis van de lokale situatie worden erg gewaardeerd.”

Korte lijnen
Bij de decentralisatie hoort ook dat er weer ruimte komt voor aansluiting bij ondernemersverengingen zoals TIBO en OIK. “En natuurlijk het Logistiek Platform Oss”, zegt Steenbakkers. “We zijn in die club misschien een vreemde eend in de bijt. Maar we hechten waarde aan het netwerk en aan de manier waarop onderling kennis wordt gedeeld. Goed voorbeelden zijn het Plannerscafé, de aandacht voor gezamenlijke thema’s zoals robotisering, de krappe arbeidsmarkt en de connectie met de lokale politiek. Zoals ik het bekijk, heeft de Osse vestiging een enorme groeipotentie. Er is in deze regio veel industrie, de ligging aan weg water en spoor is perfect en de lijnen zijn kort.”

Renewi – regio Zuid Nederland
Dommelstraat 46
5347 JL Oss
dennis.steenbakkers@renewi.com
edwin.hendriks@renewi.com
www.renewi.com