AgendaEventsLeden

8 november 2023: LPO Leden meeting

Terugblik:

Woensdag 8 november 2023 was de laatste LPO bijeenkomst van het jaar bij Van Munster Recyclers in Oss. 
Na de bestuursvergadering startte het programma voor de leden met eerst even een lekker kopje soep en broodje.

Afval zit vol kansen
Ron van Nistelrooy was de eerste spreker en vertelde de leden kort hoe Van Munster Recyclers afvalvraagstukken oplost, hun klanten helpt afvalstromen te reduceren en waar mogelijk in te zetten voor recycling. Dit zelfstandige familiebedrijf heeft hier al 85 jaar ervaring mee en zij pakken hun werk nét even anders aan dan andere partijen. Van Munster verzorgt inzameling, transport en verwerking van papier, kunststof, metaal, hout, restafval en andere afvalstromen, dit afval is heel vaak weer geschikt als grondstof. Zeker belangrijk aangezien de toekomst vraagt om duurzamer en slimmer werken. Ook binnen het bedrijf is daar veel aandacht voor; afval wordt natuurlijk gescheiden/gerecycled en personeel, ook mensen met meer afstand tot de arbeidsmarkt of een (tijdelijke) beperking, kan hier aan de slag en worden opgeleid.

De andere tak van het bedrijf is Reisswolf. Reisswolf is dé specialist in archiefopslag en archiefvernietiging. Als Europees marktleider garandeert Reisswolf een veilige en duurzame verwerking van vertrouwelijke documenten, datadragers en producten. Want wat vertrouwelijk is, moet vertrouwelijk blijven.

Ladingdiefstal
Het thema van deze bijeenkomst was criminaliteit in de logistiek en dan met name ladingdiefstal. Veel bedrijven krijgen hier helaas op een of andere manier een keer mee te maken.
De ruim 20 aanwezigen kregen een kijkje achter de schermen van een criminele organisatie en luisterde vol verbazing naar het verhaal van een ex-dader. Deze werkt samen met Platform Veilig Ondernemen Brabant-Zeeland (PVO) dat ondernemers informeert, mobiliseert en ondersteunt in de strijd tegen (georganiseerde) misdaad en ondermijning. Ze signaleren problemen, bedenken oplossingen en ontwikkelen nieuwe instrumenten die ondernemers in kunnen zetten, hun aanpak is sterk gericht op preventie. Wil je daar meer over weten? Maak dan een afspraak met hen via hun website.
Duidelijk werd wel; je bent zo sterk als de zwakste schakel in je bedrijf en die wordt door criminelen altijd gevonden.

Bestuurswissel
Berend Jan Schuring heeft onlangs aangekondigd een carrièreswitch te maken en Raben te verlaten, hiermee vertrekt hij ook uit het Osse logistieke landschap. Na ruim 5 jaar met veel genoegen voorzitter te zijn geweest van LPO, is het nu ook een mooi moment om het stokje over te dragen aan Jan van Erp. Jan, voormalig projectmanager LPO, heeft recent zijn bedrijf verkocht en zijn handen vrij voor dit voorzitterschap., hij kent logistiek Oss op zijn duimpje en is meer dan bekend met het LPO als een van de oprichters van dit platform. Jan wil dit stokje graag overnemen en we zien daarmee nieuwe positieve ontwikkelingen binnen het platform.
En natuurlijk werd Berend Jan nog bedankt voor zijn inzet afgelopen jaren, ook door Frank den Brok namens de gemeente Oss.

Dag van de Logistiek 2024
Op 6 oktober 2024 zijn we van plan weer een Dag van de Logistiek te organiseren om aan een breed publiek te laten zien dat logistiek leuk is, welke ontwikkelingen er in de logistiek gaande zijn en welke kansen dit biedt voor de arbeidsmarkt.Van Munster, Movianto en Plus hebben zich al aangemeld als gastheer en geven een divers beeld van de logistiek. Inbreng van de leden is erg welkom, zodat we er met elkaar een inspirerende dag van kunnen maken.

De bijeenkomst werd afgesloten met een hapje en drankje en vooral veel stof om over na te praten.

Voor 2024 staan volgende data voor meetings gepland, hiervoor zoeken we nog locaties bij de leden. Heb je wat te delen en ben je trots op je bedrijf, ontvang in dat geval de leden bij jou. Het programma stemmen we samen af.
• Woensdag 13 maart
• Woensdag 19 juni (BBQ)
• Woensdag 13 november (eindejaarsborrel)

Wil jij jezelf ook versterken? Word lid van LPO!
Neem contact op met Rob Hermes via rob.hermes@logistiekplatformoss.nl als je uit regio Oss komt en transport en/of logistiek jouw business is.