Leden

Vos Logistics realiseert 9% omzetgroei in 2019

De omzet van Europees logistiek dienstverlener Vos Logistics nam in 2019 toe met 9% tot € 342 miljoen. Solutions, de klantspecifieke logistieke diensten, en High Volume Transport lieten groei en hogere resultaten zien, terwijl de vraag naar internationaal transport (Mega en Bulk) lager was, vooral door een daling van de industriële productie in Europa. Hierdoor daalde EBIT naar € 7 miljoen.

Vos Logistics investeerde in 2019 € 32 miljoen. Naast verdere vlootvernieuwing, zijn ook de investeringen voortgezet in innovatie en digitalisering om de klantenservice te optimaliseren, de efficiëntie te verbeteren en de databeveiliging te versterken.

Sterkere positie in warehousing- en distributieservices
Vos Logistics breidde haar thuisbezorgservice in Nederland en België uit samen met e-commerce gerelateerde diensten en verwierf een distributiecontract van een Europese retailer voor de vestigingen in Polen.
De onderneming breidde ook haar automotive- en petrochemische gerelateerde warehousing- en distributieactiviteiten uit. Na de overname van SNEL Shared Logistics beschikt Vos Logistics over een van de grootste distributienetwerken in de Benelux met een wagenpark van meer dan 400 voertuigen voor distributiedoeleinden en een opslagcapaciteit van 300.000 m2.

Corona
De maatregelen om de Corona-pandemie onder controle te krijgen, vormen onvermijdelijk grote uitdagingen voor de transport- en logistieke sector. Gezien de grote onzekerheid is het moeilijk om de gevolgen voor onze markten, onze klanten en dus voor ons bedrijf te overzien of in te schatten. Onze eerste prioriteit is het waarborgen van de bescherming en veiligheid van onze medewerkers. We zullen onze klanten maximaal blijven bedienen en alert reageren op de veranderingen in onze markten en landen waar we actief zijn. In nauwe samenwerking met ondersteunende overheden, onze medewerkers, klanten en partners zullen we alle maatregelen nemen die nodig zijn om de onderneming in goede conditie te houden en ons voor te bereiden op het post-Corona-tijdperk.