Nieuws

Vos Logistics en Movianto openen deuren voor Osse leerlingen

Op dinsdag 17 april brachten zo’n 95 leerlingen van het Mondriaan College in Oss een bezoek aan logistieke dienstverleners Vos Logistics en Movianto. Hier kregen zij een inkijk in de bedrijven en hun bedrijfsprocessen. Ervaringen van de dag werden met elkaar gedeeld tijdens een verzorgde lunch in het Logistics House.

De handen ineen 
Met Vijfsterren Logistiek als verbindende factor, sloegen Richard van Ommen van Talentencampus Oss en Logistiek Platform Oss (LPO) de handen ineen om gehoor te geven aan het verzoek van het Mondriaan College. Namelijk een bezoek brengen aan enkele logistieke bedrijven, in het kader van loopbaanoriëntatie. Zo kregen 95 middelbare scholieren een kijkje in de keuken bij Vos Logistics en Movianto.

Interessant programma
De dag begon met een rondleiding bij de twee bedrijven, waar leerlingen uitleg kregen over de bedrijfsprocessen. Tevens een mooie gelegenheid om aantal functionarissen binnen de sector Logistiek en Transport te interviewen. Over hun vak en wat ervoor nodig is om op die stoel terecht te komen. Hierbij valt te denken aan functies als planner, customer services manager, site manager of ICT’er. Allemaal functies op mbo+- en hbo niveau.

Zelf aan de slag
Naast een interessante rondleiding verzorgden Vos Logistics en Movianto een supply chain game. Een spel om de leerlingen inzicht te geven in de logistieke puzzel die logistiek planners dagelijks moeten leggen. De belangrijke vaardigheden die hierbij centraal stonden waren samenwerken, de juiste informatie opvragen, controleren, oplossingsgericht denken en goed communiceren. Opvallend was het hoge niveau van de leerlingen als het gaat om logistiek inzicht, het gemak waarmee informatie werd opgehaald en bovenal hun goede werkhouding. Complimenten aan hen zijn dan ook zeker op zijn plaats.

Ervaringen delen
Ter afsluiting werd nagepraat en deelden leerlingen hun ervaringen van de dag met elkaar. De locatie hiervoor was het Logistics House, gefaciliteerd door Vijfsterren Logistiek. Het idee om vakantiewerk te gaan doen in de logistieke sector, zagen vele leerlingen na deze dag wel zitten. Alle partijen kunnen terugkijken op een zeer geslaagde dag. Een dag die door zowel de leerlingen, onderwijzend personeel én de bedrijven als inspirerend werd ervaren. In een afsluitend woordje maakte Rob Hermes, projectmanager LPO van de gelegenheid gebruik om de Dag van de Logistiek op 7 oktober 2018 onder de aandacht te brengen. Een ultieme beleving voor iedereen die geïnteresseerd is logistiek.Met dank aan Vos Logistics, Movianto, Mondriaan College, Dome-X, LPO en Talentencampus Oss en alle medewerkers en betrokkenen bij deze dag.