AmbassadeursLedenNieuws

Start bouw duurzaam distributiecentrum Vos Logistics in Oss

  • Uitbreiding van de totale opslagcapaciteit in de Benelux met 25.000 m2 naar 340.000 m2
  • Na de overname van SNEL Shared Logistics een volgende stap om de marktpositie in de Benelux te verstevigen
  • Duurzaam bouwen volgens BREEAM Excellent standaard
  • Ontwikkeling in lijn met strategie Vos Logistics om te innoveren en verduurzamen

Op 17 november is gestart met de bouw van een nieuw duurzaam distributiecentrum voor logistiek dienstverlener Vos Logistics op bedrijventerrein De Geer in Oss. Met de uitbreiding verkrijgt de onderneming 25.000 m2 extra opslagruimte, waarmee het totaal op 340.000 m2 komt. Het nieuwe distributiecentrum met bijhorende kantoorruimtes wordt gebouwd volgens de officiële BREEAM 4 sterren standaard (Excellent). Vos Logistics zet hiermee wederom een vervolgstap in hun duurzaamheidsambities door het gebruik van zonnepanelen, warmtepompen, water infiltratie en gasloze bouw.

Frank den Brok, wethouder Economie in Oss: “Ruim 75 jaar is Vos Logistics verbonden aan Oss. Als gemeente vinden wij het geweldig dat Vos Logistics duurzaamheid heeft verankerd in haar bedrijfsstrategie. Daarmee tonen ze aan vooruit te kijken, wat tevens belangrijk is voor de toekomst van Oss.”

“Dit nieuwe distributiecentrum is een belangrijke basis voor onze groeistrategie in de Benelux,” zegt Ben Vos, CFO Vos Logistics. “Met deze uitbreiding bieden we antwoord op de toenemende vraag voor warehousing, orderfulfilment en cross-dock faciliteiten. Door de snelle ontwikkeling van e-commerce is vooral onze specialisatie op het gebied van thuisleveringen van buitenmaatse goederen in een stroomversnelling gekomen.” 

Brigitte de Ruijter, Project Manager Vos Logistics: “Met de komst van het nieuwe distributiecentrum in Oss, welke is gelegen vlakbij het knooppunt van de snelwegen A50 en A59 en de binnenvaartterminal in Oss, zijn wij in staat om onze groei te faciliteren. In combinatie met ons eigen wagenpark voor zowel B2B als B2C leveringen, zijn wij in staat om snelle, efficiënte en betrouwbare totaal oplossingen te bieden aan onze klanten.” 

Oplevering van het gebouw zal in september 2021 plaatsvinden.

Meer informatie:
Frank Verhoeven, CEO Vos Logistics
T: +31 (0)412 699 500 
corporate@voslogistics.com
Website: https://www.voslogistics.com