Leden

Raben Group neemt Bas Group over

Raben Group heeft de aandelen van Bas Group overgenomen van de familie Bas, met terugwerkende kracht vanaf 1 januari 2021. Met de transactie verwerft Raben alle Bas Group-locaties in Nederland, Slowakije en Italië, en een team van 210 medewerkers zullen bij het bedrijf komen werken. De transactie is al goedgekeurd door de mededingingsautoriteiten.

“Als gezin waren we op het punt beland dat we een keuze moesten maken tussen verder autonoom groeien of aansluiten bij een grotere professionele logistiek dienstverlener. Toen Raben interesse toonde, hebben wij als familie besloten om de aandelen te verkopen. De logistieke sector zal de komende jaren flink veranderen, met niet alleen kansen, maar ook bedreigingen. Door deel uit te maken van een grotere professionele organisatie zoals de Raben Group, zullen wij als middelgrote speler minder kwetsbaar zijn voor deze invloeden van buitenaf.” – aldus Lorenzo Bas – CEO van Bas Group .

De Raben Group is ontstaan in Nederland, maar het hoofdkantoor is sinds de jaren negentig gevestigd in Poznan in Polen. Raben heeft 90 jaar ervaring en is actief in 13 Europese landen, met meer dan 150 locaties, circa 1.200.000 m2 warehousing en een jaaromzet van 1,3 miljard euro. Het kantoor in Nederland is gevestigd in Oss.

Door de overname van de Bas Group heeft het familiebedrijf Raben haar netwerk in Zuidwest-Europa vergroot en haar positie op het gebied van contractlogistiek en intermodaal transport verstevigd. Niet alleen onze klanten, maar zeker ook onze medewerkers zullen van deze kansen kunnen profiteren.

Ewald Raben: “De overname biedt nieuwe kansen in Europa en breidt tegelijkertijd ons netwerk uit. Bovendien zal het onze positie in de Benelux versterken en de groeimogelijkheden in Zuid-Europa vergroten.”

Beide bedrijven hechten veel waarde aan sociale verantwoordelijkheid, ethiek en integriteit, met een sterke toewijding aan innovatie en duurzaamheid.

Lorenzo Bas: “Als familie zijn we er trots op dat de Bas Group deel gaat uitmaken van een professioneel bedrijf als Raben en we zijn ervan overtuigd dat we op lange termijn voor iedereen de juiste beslissing hebben genomen.”

Raben
Bas