Leden

Nieuw gekoeld warehouse voor Movianto

De perfecte mix van technologie, innovatie en betrouwbaarheid
De coronavaccins zijn een cruciaal onderdeel in de strijd tegen de COVID-19-crisis. Pharma-logistics dienstverlener Movianto speelt een belangrijke rol in de opslag en verspreiding van de Nederlandse vaccinvoorraad.
WDP ondersteunt de logistieke toekomst van dit innovatieve bedrijf en creëert voor hen een gloednieuw distributiecentrum in Oss. De nieuwbouw wordt langdurig verhuurd door WDP en volledig turn-key afgeleverd aan Movianto.

Een uitbreiding waarbij aan alles wordt gedacht
De nieuwe logistieke hub van Movianto wordt tegen de bestaande locatie aan gebouwd. Deze ingreep verdubbelt bijna de beschikbare oppervlakte voor het bedrijf: van 16.000 m² naar 30.000 m² bruikbare vloeroppervlakte.
De opslag van farmaceutische producten is onderhevig aan strenge richtlijnen. WDP voorziet daarom hightech koel- en vriessystemen. Maar ook aan de beveiliging wordt gedacht, met securitysystemen die geen ruimte laten voor fouten.

Gekoeld magazijn voor de farmaceutische industrie
Koel en vries  magazijnen zijn bijzonder gewild . Voor de opslag van vaccins moeten ruimtes voorzien worden die tot -75 graden gekoeld kunnen worden. Deze zogenaamde ’ultra-low freezers’ bereiken zelfs temperaturen tot -80°. Wist je dat Movianto beschikt over de ruimste voorraad aan -40° koelcellen in de EU?

“Samen met WDP bekijken we hoe we onze gekoelde opslag zo energiebewust als mogelijk  kunnen realiseren”,zegt Michiel Heller van Movianto. “Er liggen heel wat opties op tafel. Ecologie is dan ook een belangrijk onderdeel van onze bedrijfsidentiteit.”

Energiezuinigheid en rentabiliteit
De koeleisen van farmaceutische bedrijven zijn dan ook bijzonder hoog. Er is behoefte aan logistieke ruimte die betrouwbare, energiezuinige koeloplossingen bieden en  die stabiele prestaties neerzetten – zonder uitzondering. Energiekosten drukken zonder de efficiëntie in het gedrang te brengen, versterkt immers de rentabiliteit van de operaties.

“Het gaat hier om zeer cruciale bedrijfsprocessen die nooit stil mogen vallen en waar ons nieuwbouwplan volledig op zal moeten aansluiten”, vertelt Martijn Sleutjes van WDP. “Zelfs dan zijn er soms nog serieuze aanpassingen nodig omdat de klant hierom vraagt. Niet eenvoudig maar daardoor wel bijzonder interessant.”

Een samenwerking in vertrouwen
De gesprekken tussen WDP en Movianto waren al enkele jaren aan de gang. Sinds de overname van het bedrijf door het Franse Walden Group, kwam alles in een stroomversnelling.

“Het contact is steeds leuker geworden en het wederzijds vertrouwen is verder gegroeid   Dat is zeker nodig om een complex nieuwbouwproject als deze van de grond te krijgen”, vult Martijn Sleutjes aan. “We zien met deze samenwerking onze gezamenlijke expertise samenkomen. WDP is marktleider in de Benelux maar heeft inmiddels ook diverse locaties in Frankrijk dus wie weet wat de toekomst ons gezamenlijk nog brengt.”

“Het is eindelijk zover, we gaan nu echt beginnen. Wij zijn al een tijd bezig met de voorbereidingen maar nu zal er snel ook iets zichtbaar worden zoals verschillende bouwactiviteiten. Dit is ook nodig omdat wij als bedrijf in een korte tijd enorm zijn gegroeid. We zitten sinds 2012 op Vorstengrafdonk hier in Oss en dat bevalt ons uitermate goed. Ook de contacten met de gemeente zijn zeer prettig en constructief. Alle betrokken partijen zien in wat voor een belangrijk werk wij doen en welke maatschappelijke functie wij hebben. Hierdoor werken we erg prettig samen en kunnen we de volgende stappen maken in onze dienstverlening voor de Healthcare sector. Niet alleen in de Benelux maar ook ver daarbuiten. Wij leveren immers aan ruim 200 landen wereldwijd vanuit Oss”.
Michiel Heller – Site Manager Movianto Nederland

Dit is een artikel van WDP.

Movianto