AmbassadeursLeden

ETC bouwt verder aan de weg met LAG

ETC Holland investeerde recentelijk in 15 lichtgewicht LAG kipbulkopleggers. De eerste 5 grootvolume bulkopleggers van de reeks worden momenteel afgeleverd.

Groeitraject
ETC Holland uit Oss vernieuwt en vergroot het wagenpark met de recente aankoop van 15 nieuwe LAG bulkopleggers. Enkelingen uit de nieuwe reeks werden aangekocht ter vervanging van het gebruikt materieel. Het overgrote deel van de serie zet het bedrijf echter strategisch in om nieuwe markten aan te boren en zich sterker te verankeren in de huidige thuismarkt.

De aangekochte voertuigen dragen duidelijk de ETC-stempel. LAG Trailers voorziet de Nederlandse transporteur van een zeer lichte uitvoering van 6750 kg. De bulken maken gebruik van een groot volume van 63 m³ en een kipgroep. Ook de luchtkoeler is een essentieel onderdeel van de uitrusting. ‘Het klimaat verandert en klanten vragen er steeds vaker om. ’, aldus Algemeen Directeur Erik Smits.

Verdere specificaties leggen de nadruk vooral op veiligheid en hygiëne. Ter verbetering van de gebruiksvriendelijkheid en veiligheid van de chauffeur bevindt de drukaflaat van het voertuig zich onderaan, terwijl de bovenzijde volledig voorzien is van een antislip-laag.

Investeren in laagconjunctuur
Het jonge bedrijf vaart tegen de stroming in en investeert in deze moeilijke tijden sterk in de toekomst. Naast een uitbreiding van de eigen fleet kocht het bedrijf recent ook een nieuwe kavel op. De nieuwe lap grond zal het toekomstige hoofdkwartier van ETC herbergen.

Algemeen Directeur Smits omschrijft de recente investeringen als volgt: ‘ETC volgt een ambitieus maar realistisch groeiplan. We willen groeien op basis van kwaliteit. De nieuwe bulken zijn noodzakelijk om de dagelijkse operaties uit te voeren en uit te breiden. Ons nieuw hoofdkwartier is de logische volgende stap die ETC Holland duidelijk op de kaart gaat zetten.’

www.etcholland.com