Nieuws

Dag van de Logistiek: Oss kent logistiek Oss

Imagoverbetering van de sector, regionale samenwerking en uitbouwen van de kracht van trimodaliteit (binnenvaart, wegtransport en spoor) vormen de hoofddoelen van het Logistiek Platform Oss (LPO). Hierin zijn 18 ondernemingen vertegenwoordigd om hun kennis te delen en samen verder te innoveren. Een mooi voorbeeld vormt de organisatie van de Dag van de Logistiek. 

Berend-Jan Schuring is voorzitter van LPO: “We spreken elkaar normaal gesproken maandelijks onder andere over uitdagingen en problemen waar we tegenaan lopen. Ik merk dat er grote bereidheid is om elkaar te helpen. Ook als het om concurrenten gaat. Er wordt eerst gekeken hoe een probleem binnen Oss opgelost kan worden. Voor samenwerking is een netwerk is belangrijk. Anders vind je elkaar niet. Elkaar kennen is belangrijk: Oss kent Oss.”

Belangen
Persoonlijk contact en het netwerk onderhouden was in de afgelopen periode met corona een stuk lastiger. Zeker om initiatieven als het logistiek café en de Dag van de Logistiek. Het bescheiden samenkomen is wat Berend-Jan van tijdelijke aard. “We zien LPO als een belangrijk platform waarmee we goed  op kunnen komen voor de belangen van de sector in de gemeente Oss. Een evenement als de Dag van de Logistiek brengt veel organisatie met zich mee.  We moesten dit in de afgelopen tijd twee keer uitstellen. Die onzekere tijden lijken nu weer voorbij.”

Rob Hermes was betrokken als projectmanager bij LPO en de organisatie van de laatste twee edities van de Dag van de Logistiek. Tijdens deze dag kon een breed publiek zien en ervaren wat de sector doet, welke banen er zijn en waarom het er prettig werken is. “Het idee ontstond als bijdrage aan een positief imago voor de sector, maar het is uitgegroeid tot veel meer. Je zou het als stadspromotie kunnen zien. Je laat ziet wat er in de logistiek gebeurt, waar je kunt werken maar ook wat er in Oss allemaal gebeurt en gedaan wordt.” Ook vanuit de Kracht van Oss werd het belang en de meerwaarde van dit event onderstreept en ondersteund met een financiële bijdrage voor de organisatie ervan. “Een organisatie als De Kracht van Oss is erg belangrijk voor de gemeente en ondersteuning van initiatieven uit belangrijke economische speerpunten als farmaceutische industrie, agrofood en logistiek. ”

Ambassadeurs
“Het is niet altijd zichtbaar wat er in de logistiek gebeurt. Lijkt gewoon dat winkels vol staan met producten en dat je in het ziekenhuis goed geholpen kunt worden. Mensen hebben vaak alleen het plaatje van een gehaktbal etende chauffeur”, legt Rob uit. “Op de Dag van de Logistiek kon iedereen zien wat er in de sector gebeurt. Het draagt ook bij op ambassadeurschap, want voor werknemers een goed moment om met hun gezin of vrienden een bezoek te brengen en te vertellen over hun werk. Het is voor iedereen: van een kind dat ziet wat voor leuke banen er allemaal zijn tot accountmanagers die de kans krijgen om eens een stukje te rijden in een truck.”

Logistiek Platform Oss

  • 18 ondernemers vormen LPO
  • nauwe contacten met Agrifood Capital en Vijfsterren Logistiek
  • 3 edities Dag van de Logistiek
  • ruim 6.000 bezoekers bij laatste editie

Dit is een artikel van De Kracht van Oss.