LedenNieuws

Movianto versterkt logistieke capaciteit met nieuw distributiecentrum Oss

Movianto Nederland, bekend van de opslag en distributie van coronavaccins, blijft uitbreiden. Onlangs opende het bedrijf een nieuw smallegangenmagazijn in Oss, waarmee het de capaciteit van zijn distributiecentra in Nederland aanzienlijk vergroot

Movianto 3.0. Zo heet het nieuwe warehouse van Movianto in Oss. Met de oplevering van het distributiecentrum, verdubbelt de pharma specialist zijn capaciteit in Oss.

Het 13.000 vierkante meter grote dc in Oss staat op hetzelfde stuk grond als de huidige faciliteit waarmee de opslagcapaciteit is verdubbeld. In Weert neemt Movianto eveneens een nieuw warehouse in gebruik.

Automatisering distributiecentrum Movianto
De uitbreiding in Oss bevat verschillende temperatuurzones, inclusief diepvriescapaciteiten, aangezien steeds meer producten dit soort opslag nodig hebben. Daarnaast wordt er een bunker gebouwd voor gevaarlijke stoffen om te voldoen aan de nieuwe Nederlandse regelgeving voor die producten. Ook wordt het dc uitgerust met geavanceerde automatisering en technologie.

Volgens directeur Patrick Verkuijlen positioneert Movianto Nederland zich hiermee als de ‘gateway to Europe’, waarbij naast Nederland ook de EU en het VK bediend worden.


Dit is een artikel van Warehouse Totaal.