AgendaEvents

31 oktober 2024: Ontbijtsessie Ongekend talent: Werknemers met een psychische kwetsbaarheid

Diversiteit op de werkvloer is de toekomst. Maar hoe zorg jij ervoor dat ook werknemers met een psychische kwetsbaarheid de kans krijgen die ze verdienen?Werkcentrum Noordoost-Brabant nodigt je uit voor een inspirerende ontbijtsessie op 31 oktober, waarin ze je (hopelijk) overtuigen van de meerwaarde van werknemers met een psychische kwetsbaarheid in jouw organisatie. Ze laten je verder kijken dan de stigma’s en geven praktische handvatten om jouw rol als werkgever te pakken en mentaal welzijn bespreekbaar te maken.

Wat is psychische kwetsbaarheid?
Iemand met een psychische kwetsbaarheid is gevoelig voor psychische problemen of stoornissen, zoals depressie, angst, stress, een bipolaire stoornis of andere mentale gezondheidsproblemen. Psychische kwetsbaarheid betekent niet altijd dat iemand ziek is, maar dat die persoon sneller uit balans kan raken door bepaalde gebeurtenissen of uitdagingen. Met de juiste ondersteuning, zoals therapie, medicijnen, een sterk sociaal netwerk enn begrip en respect vanuit de werkgever, is functioneren in het dagelijks leven goed mogelijk.

Meer mensen met een psychische kwetsbaarheid duurzaam en betaald aan het werk. Dat is het doel van project Hoofdzaak } Werk van het convenant Sterk door Werk.

Datum:
31 oktober 2024
8:00-10:30 uur

Locatie:
Volgt nog

Alle informatie en aanmelden:
Ga voor alle informatie en aanmelden naar de website van Werkcentrum Noordoost-Brabant.