AgendaEvents

8 december 2023: Kennisevent: Duurzaam Vastgoed

Bij duurzaamheid van vastgoed draait het niet alleen om het besparen van energie en beperken van de CO2 uitstoot. Duurzaamheid gaat ook over de gezondheid en het welzijn van de mensen die werken in een gebouw. Daarom letten bedrijven, naast hun energieverbruik, ook steeds meer op bv. de lichtinval, het binnenklimaat en de hoeveelheid groen in en om het gebouw. Daarnaast spelen zaken als ander materiaalgebruik, waterverbruik en afvalstromen een rol bij duurzaamheid.

Om hier meer over te leren organiseert Vijfsterren Logistiek op 8 december dit kennisevent. Specialisten op diverse gebieden van duurzaamheid nemen ons mee in de mogelijkheden van nu en de toekomst.

• Heembouw kiest steeds meer voor natuurinclusief bouwen. Zij creëren plekken waar mensen willen zijn en willen een positieve impact hebben op de leefomgeving. Het integreren van de natuur in hun projecten sluit daar perfect bij aan. Ruimte geven aan de natuur is goed voor de lokale biodiversiteit. Ze werken samen met landschapsarchitecten en ecologen om er zeker van te zijn dat de ingrepen ook echt aansluiten op de lokale flora en fauna. Inmiddels is al meer dan 50% van hun bouwprojecten natuurinclusief ontworpen.
• Vanderlinden Building Solutions is de technische partner van hun klanten bij alles wat nodig is om mensen in en om gebouwen optimaal te laten presteren. Zij zorgen voor slimme, duurzame, comfortabele en veilige gebouwen.
• Bij Solarge geloven ze in de kracht van de zon voor een leefbare aarde. Het gebruik van hun zonnepanelen is een duurzame manier om stroom op te wekken. De zonnepanelen worden geproduceerd met een lage CO2-uitstoot en zijn vrij van PFAS. Bovendien zijn ze lichter en volledig recyclebaar. Zo versnellen ze niet alleen de energietransitie, maar maken hem ook duurzaam.

Datum:
Vrijdag 8 december 2023

Locatie:
Nnb

Aanmelden:
Je kan je aanmelden via de website van Vijfsterren Logistiek.

Meer informatie:
Mocht je nog vragen hebben over deze bijeenkomst of dit onderwerp, neem dan contact op met Nicolien Hendrickx via nicolienhendrickx@vijfsterrenlogistiek.nl.