8 april 2021: Fontys Engineers Meet & Match

Fontys Engineers Meet & Match is het jaarlijks event waarbij bedrijven en studenten van Hogeschool Engineering met elkaar verbonden worden. Dit jaar sluit ook Fontys Hogeschool Techniek en Logistiek uit Venlo aan. Ben jij als bedrijf op zoek naar stagiairs of afstudeerders? Op zoek naar samenwerking met Fontys ? Wil je op één dag in beeld komen bij 2000 toekomstig engineers en ICT professionals? En wil je virtueel speeddaten met acht tot 15 studenten van jouw keuze? Of jouw bedrijf virtueel presenteren aan een groep studenten? Dan is dit event voor jou. 

Doel:
Het doel van het event is om bedrijven in gesprek te laten komen met toekomstige Engineers, Informatici en Logistiek talenten voor het invullen van een stage- of afstudeerplaats. Bedrijven en studenten komen met elkaar in contact door middel van een videoverbinding. De opzet bevat vier elementen: 

Virtuele Speeddates: 
Tijdens een speeddate van 20 minuten gaan een 2e-, 3e- of 4e-jaars student en een bedrijf samen het gesprek aan. Voorafgaand aan het event vullen zowel de bedrijven als de studenten hun eigen profiel in. Bedrijven geven aan met welk type student ze in gesprek willen. Bijvoorbeeld met 2e-jaars automotive en/of werktuigbouwkunde studenten. De studenten geven aan met welke bedrijven ze graag in gesprek willen komen. Op deze manier worden bedrijven en studenten aan elkaar gematcht. Je hebt als bedrijf maximaal 15 speeddategesprekken per virtuele speeddateruimte met studenten die passen bij jouw opgegeven voorkeur. De speeddates worden vooraf ingepland waardoor iedereen een persoonlijk dagprogramma heeft. Je kunt hiervoor alvast donderdag 8 april in jouw agenda, en op jouw (thuis)werkplek, reserveren. 

Virtuele  bedrijfspresentatie: 
Het event biedt ook de mogelijkheid om een virtuele presentatie van maximaal 20 minuten te geven aan een groep studenten die zelf kiezen om bij de presentatie aanwezig te zijn. Interactie met studenten hier is beperkt vanwege (mogelijke) groepsgrootte. De presentatie kan ook een opgenomen presentatie zijn die hier wordt weergegeven. Interactie is dan vanzelfsprekend niet mogelijk. 

Virtuele “bedrijvenmarkt”:
Voor alle studenten die niet de mogelijkheid hebben om een 1:1 gesprek met een bedrijf aan te gaan, is de “bedrijvenmarkt”. Bedrijven kunnen hier met kleine groepjes studenten (maximaal 10) in gesprek gaan. Studenten kunnen vragen stellen en informatie delen. 

Workshop “Hoe formuleer ik een goede opdracht”:
Voor alle deelnemende bedrijven aan Fontys Engineers Meet & Match 2021, bieden we de mogelijkheid deel te nemen aan de virtuele workshop “Hoe formuleer ik een goede opdracht”. Tijdens deze workshop, voorafgaand aan het event, gaan we in op de onderdelen van een goede stage- of afstudeeropdracht. Zo weet je zeker dat jouw opdracht aansluit bij de opleidingen en bij de studenten. Hierdoor kun je studenten mogelijk nog meer enthousiasmeren voor jouw bedrijf. 

Ga naar Vijfsterren Logistiek voor alle informatie.