3 maart 2021: LCB Training: Business Intelligence voor logistiek en supply chain

Wat is het rendement per klant, rit of bestemming?
Voldoen we aan de overeengekomen service levels?
Wat zijn voor ons de optimale voorraadhoogten?

Het zijn de dagelijkse uitdagingen voor bedrijven in logistiek en supply chain. Natuurlijk kun je sturen op onderbuikgevoel en ervaring, beter is het om te beslissen op basis van data. Maar met het verzamelen van gegevens ben je er nog niet; het risico dat je vastloopt in de getallenberg is groot. 

Door data slim en structureel te analyseren en te visualiseren:
• beslis je op basis van inzicht en overzicht;
• kun je beter voorspellen;
• overtuig je interne en externe stakeholders;
• creëer je structurele procesverbeteringen; 
• realiseer je een blijvend hoger rendement. 

Business Intelligence software helpt hierbij. Je krijgt meer inzicht door data uit verschillende eigen bronnen als TMS, WMS, CRM en ERP te integreren. Met BI-software kun je bovendien eigen data eenvoudig verrijken met data uit externe bronnen. Denk aan geo-coördinaten voor postcodes, gegevens over weersinvloeden, de verkeersdrukte op de verschillende weekdagen of aan afvaarttijden in Azië. 

Samen met vakgenoten aan de slag met Business Intelligence
Breda University of applied sciences (BUas) organiseert samen met Logistics Community Brabant (LCB) de training Business intelligence voor logistiek en supply chain.
Trainer Mark Nettenbreijers is al lange tijd actief in de logistiek en supply chain en heeft veel ervaring met het opzetten van business intelligence toepassingen. Als zelfstandig adviseur helpt hij hier nu andere bedrijven mee.

Tijdens deze training ga je samen met vakgenoten aan de slag met business intelligence. Het verzamelen, combineren en integreren van data uit verschillende bronnen, datamanagement, data-analyse en het omzetten van data naar heldere visualisaties en dashboards, komen uitgebreid aan bod. Je leert werken met Microsoft Power BI, een krachtige tool die uitblinkt in visualisaties en dashboards. 

Ga naar Vijfsterren Logistiek voor alle informatie.